Over mij

Wil jij:

 • Meer vanuit je hart leven in plaats van in je hoofd?
 • Bewuster in het leven staan?
 • Luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft?
 • Meer balans in je leven en minder stress?
 • Ondersteuning bij het maken van een lastige keuze?
 • Leren vertrouwen op je eigen kwaliteiten en capaciteiten?

Maar denk je:

 • Hoe leef ik meer vanuit mijn hart? Mijn gedachten stoppen nooit.
 • Wie ben ik, wat wil ik, waar ga ik naartoe?
 • Ik heb lichamelijke klachten, wat zou dat kunnen betekenen?
 • Balans? Hoe dan in mijn drukke bestaan, waarin ik alle ballen hoog moet houden?
 • Keuzestress, wat nu?
 • Ik voel me vaak onzeker, maar hoe geef ik mijn zelfvertrouwen een boost?

Heb je ‘ja’ gezegd op één of meerdere vragen? Dan ben je bij mij in ‘goede handen’. Omdat bovenstaande onderwerpen dicht bij mijzelf liggen, kan ik werken vanuit mijn kracht als expert én ervaringsdeskundige. Hoe? Door er écht voor je te zijn. Door zonder oordeel te luisteren, blanco te zijn als coach (ik heb tenslotte de antwoorden niet, die liggen in jezelf besloten) en door een veilige ruimte te bieden waarin alles gezien, gezegd en gevoeld mag worden. Mijn taak als natuurcoach is om wat onbewust is, bewust te maken.

Ik wil je helpen met problemen of levensvragen waar je zelf niet uitkomt. Door je mee te nemen de natuur in, een rustgevende en stressverlagende omgeving. Door je veel vragen te stellen, helderheid te brengen, te spiegelen wat ik zie, samen te vatten wat ik hoor en een duidelijke lijn vast te houden. Met wandelen in de natuur kom je in beweging, letterlijk en figuurlijk. Daarbij biedt de natuur een scala aan mogelijkheden om te werken met beelden, symbolen en materialen.

Als coach loop ik mee in jouw tempo, geduldig en met vertrouwen.

Wie ben ik?
Mijn naam is Yolanda Rosbag, geboren in 1973, ik heb altijd belangstelling gehad voor wat de mens beweegt en drijft. Sinds mijn vroege jeugd heb ik een diepe bewondering en verwondering voor de natuur. Het is de plek waar ik het liefst ben. Vanuit deze passie heb ik de opleiding tot natuur- en wandelcoach afgerond bij Nanette Kant, Innersteps School voor Natuurcoaching.

Hoe weet ik waarover ik het heb?
Tien jaar geleden startte ik mijn persoonlijke ontwikkelingstocht, die begon na een onbewust leven en een vastlopen daarin. Ik zat niet meer op m’n plek op mijn werk, voelde geen voldoening meer en het verleden spookte nog vaak door mijn hoofd. Op aanraden van een goede vriendin ben ik terechtgekomen bij Elisabeth de Koning, transpersoonlijk coach. Bij haar heb ik enige jaren transpersoonlijke therapie en coaching gevolgd. Daarna heb ik de School voor Bewust Zijn in Friesland gedaan, een tweejarige opleiding tot transpersoonlijk coach. De opleiding heeft me een prachtige persoonlijke ontwikkelingstocht gebracht. Vooral het eerste jaar, dat was een rollercoaster en bracht een verheldering die ik nog niet eerder had ervaren. Het tweede jaar was meer gericht op coach-cliëntoefeningen en wakkerde mijn passie om mensen te begeleiden en coachen verder aan.

Waarom ik doe wat ik doe
Vanuit een diep verlangen om mensen verder te helpen naar een bewuster, gelukkiger en zinvoller leven ben ik NatuurPlus Coaching gestart. Tijdens mijn zoektocht naar hoe ik mijn bedrijf vorm wilde geven, kwam de opleiding tot natuurcoach op mijn pad, die op mijn lijf geschreven was. Tijdens de opleiding merkte ik dat de natuur mij helpt om moeiteloos te coachen en hoe fijn het is om écht contact te maken met mensen. Ik behaalde mijn certificaat en de opleiding gaf mij de handvatten om de stap te zetten naar mijn eigen bedrijf. Ik merk dat hoe meer ik mijn passie voor dit werk deel met mensen, hoe meer er met hen gebeurt. Hoe dichter ik bij mezelf blijf, hoe meer alles klopt wat ik doe.

Wat heb jij daaraan?
Ik wil je laten ervaren hoe de natuur je kan helpen bij jouw vragen, met een coach die er zonder oordeel voor jou is. Zodat jij verder kunt op het ontwikkelpad dat het leven is, ik loop graag een stukje met je mee. Aan het einde van het traject heb je de handvatten, tools en inspiratie om de verandering waar je zo naar verlangt in te gaan zetten, als dit al niet tijdens het traject is gebeurd.

Nog meer over mij
Als ik niet aan het werk ben, vind ik het fijn, hoe kan het ook anders, om de natuur in te gaan en lange wandelingen te maken. Ik hou van mijn lieve partner, mijn vier katten, dansen, films, documentaires en series, muziek, lezen, reizen en lekker eten. Daarnaast werk ik enkele dagen per week als management assistent bij een arbeids- en gezondheidsdienst in Den Haag, waar ik de regiodirecteur met veel plezier ondersteun.

Back To Top