Wat is natuurcoaching?

Alternatief op de traditionele coaching

Wat is natuurcoaching?
Natuurcoaching is een vorm van coaching die in de natuur plaatsvindt, waarbij je al wandelend bij jouw vraagstukken begeleid wordt én waarbij de natuur betrokken wordt via gevarieerde oefeningen. Symbolen en beelden uit de natuur helpen om dichter bij het gevoel te komen, uit het hoofd en in het hart. Daarbij spreken de beelden direct ons onderbewustzijn aan, daar waar onze antwoorden en inzichten liggen opgeslagen. Dit alles gebeurt in eigen tempo, zoals ook de natuur haar eigen tempo heeft, van bewegen en groeien.

De natuur als hulpbron
De natuur heeft een kalmerende uitwerking op ons en kan effectief ingezet worden bij diverse vraagstukken. Groen vermindert stressklachten, waardoor ons welzijn toeneemt. De natuur is de uitgesproken plek om tot rust te komen en gewoonweg te zijn, in het hier en nu. Door onze drukke levens, waarin zo veel van ons wordt gevraagd, komen we vaak niet meer toe aan een moment voor onszelf. Door alle ballen in de lucht te moeten houden, zoals werk, gezin, huishouden, en daardoor onvoldoende nachtrust of zelfs slaapproblemen te krijgen, vinden we te weinig tijd om onszelf weer op te laden. Hierdoor komen we steeds verder van de natuur af te staan, en daarmee van onszelf.

Missie van NatuurPlus Coaching: door buiten naar binnen
Ik neem je graag mee de natuur in, om meer in contact te komen met jezelf en meer bewustzijn te brengen. Wij mensen staan niet los van de natuur, we zijn er onderdeel van. Als je meer in contact staat met jezelf, biedt dit jou een onuitputtelijke bron van mogelijkheden. De levensenergie kan weer gaan stromen, door letterlijk én figuurlijk in beweging te komen. Als coach ben ik er om jou te begeleiden en een stukje met je mee te lopen op jouw pad.

Back To Top